SIDCon Stockholm 29/11

Moderator

Lasse Bengtsson är journalist och programledare som varit verksam hos TV4, Sveriges Radio och Viasat. Han var utrikeskorrespondent i New York i fyra år och ledde Nyhetsmorgon och Nyhetsmorgon lördag i TV4 i mer än tio år.

Talare

Sara Lindstrand är Ingenjör inom mekatronik och produktutveckling med sikte på att föra in systemtänk, ingenjörskonst samt ett brinnande intresse för teknik och hållbarhet i sin nuvarande roll som Senior Manager Sustainability på ÅF.

Kjell Munther är CTO på Fujitsu Scandinavia. Kjell jobbar i vardagen med att accelerera Fujitsus kunders digitala agenda, och hur den kan bidra till bättre affärer och/eller verksamhetsförbättringar.  Det handlar om  automation, robotisering,  IoT, AI och innovation.

Johan Qviberg började sin aktiva karriär som investerare i startups 2011. Den har följts av affärer både i mogna företag som Schoolsoft, men framförallt i startup-bolag. Han är en av investerarna bakom integrations-appen Welcome.

Tobias Ericsson är en av grundarna till TRIWA som står för Transforming the Industry of Watches. Från starten av fyra vänner 2007 har de utvecklat företaget till över 30 anställda i Sverige och Hong Kong med 1200 återförsäljare runt om i världen. De har sedan starten sålt över en miljon klockor.

Tidigare talare på SIDCon

Marie Björling Duell är Förbundsdirektör för Svenska Seglarförbundet. Hon är även en meriterad Match Racing seglare med fyra år i toppen av världsrankingen. Hon är utbildad mental-och idrottspsykologisk tränare och har jobbat med individ- och verksamhetsutveckling.

Ashkan Fardost är nominerad till Sveriges bästa talare 2017. Förutom att han är framtidsspanare i Gomorron Sverige i SVT, driver han Oddball Ventures och föreläser om varför alla missuppfattar vad digitaliseringen egentligen handlar om.

Colja Van Haaren är Europaansvarig för Karün som tillverkar solglasögon av återvunna fiskenät. Kärleken till havet fick Colja att flytta från Belgien till Chile för att hjälpa till att utveckla Karün 2016. Colja kommer att föreläsa på engelska.

Mikael Haglund är CTO på IBM Sverige. Han är specialist på Blockchain-teknologi och AI . Han är en uppskattad föreläsare kring hur man faktist får ut någonting av all data som företag samlar på sig, vilket är ett högaktuellt ämne idag.  Och hur kan vi använda blockchain för att skapa ett hållbart samhälle?

Hanna Lindquist har precis kommit hem från Kenyadär hon var ansvarig för att koppla ihop olika lokala solcellsprojekt med svenska crowd funding finansiärer. Hon var verksam i Nairobi som har blivit en av Afrikas främsta techstäder med bla. långt utvecklad mobil valuta.

Amer Mohammed är Head of Digital Innovation på Stena Line.Han driver Stenas AI utveckling som blev utnämnt till 2017 års digitaliseringsprojekt på CIO 2017.

Maria Mähl är baserad i New York och har jobbat med globala ledare inom både privat och offentlig sektor, bla. Med Clinton Foundation, inom FN och tech startups. Idag jobbar hon med fokus på affärsutveckling och hållbart företagande på Arabesque partners, som är en investment management firma med fokus på hållbara investeringar genom att applicera big data,
artificiell intelligens och machine learning.

Max Wimnell föreläser på IHM Business School inom digital marknadsföring.  Han är medgrundare till företaget VEKST som specialiserar sig på marknadsföring i sociala nätverk, Linkedin, Twitter, Facebook m.fl.

SID Conversations is presented by

SIDCon och SID Conversations är ett koncept utvecklat av Mad Terrier Content and Concept AB ©2018