Talare

Moderator 

Lasse
Lasse Bengtsson

Lasse Bengtsson är journalist och programledare som varit verksam hos TV4, Sveriges Radio och Viasat. Han var utrikeskorrespondent i New York i fyra år och ledde Nyhetsmorgon och Nyhetsmorgon lördag i TV4 i mer än tio år.

 

 

 

 

 

 

Talare

Profilbild Marie Björling Duell
Marie Björling Duell

Marie Björling Duell är Förbundsdirektör för Svenska Seglarförbundet. Hon är även en meriterad Match Racing seglare med fyra år i toppen av världsrankingen. Hon är utbildad mental-och idrottspsykologisk tränare och har jobbat med individ- och verksamhetsutveckling.

 

 

 

 

Ashkan Fardost - Portrait (photo by Annika Falkuggla) -- print_preview
Ashkan Fardost,

Ashkan Fardost är nominerad till Sveriges bästa talare 2017. Förutom att han är framtidsspanare i Gomorron Sverige i SVT, driver han Oddball Ventures och föreläser om varför alla missuppfattar vad digitaliseringen egentligen handlar om.

 

 

 

colja_karun_foto_martin_henningsson.jpg copy
Colja Van Haaren, Karün

Colja Van Haaren är Europaansvarig för Karün som tillverkar solglasögon av återvunna fiskenät. Kärleken till havet fick Colja att flytta från Belgien till Chile för att hjälpa till att utveckla Karün 2016. Colja kommer att föreläsa på engelska.

 

 

 

 

IBM_MikaelHaglund_beskuren_400x400
Mikael Haglund, IBM

Mikael Haglund är CTO på IBM Sverige. Han är specialist på Blockchain-teknologi och AI . Han är en uppskattad föreläsare kring hur man faktist får ut någonting av all data som företag samlar på sig, vilket är ett högaktuellt ämne idag.  Och hur kan vi använda blockchain för att skapa ett hållbart samhälle?

 

 

 

Hanna Lindqvist
Hanna Lindquist, Trine

 

Hanna Lindquist har precis kommit hem från Kenya där hon var ansvarig för att koppla ihop olika lokala solcellsprojekt med svenska crowd funding finansiärer. Hon var verksam i Nairobi som har blivit en av Afrikas främsta techstäder med bla. långt utvecklad mobil valuta.

 

 

Amer Mohammed
Mohammed Amer, Stena Line

Amer Mohammed är Head of Digital Innovation på Stena Line. Han driver Stenas AI utveckling som blev utnämnt till 2017 års digitaliseringsprojekt på CIO 2017.

 

 

 

 

 

MariaMahl
Maria Mähl, Arabesque

Maria Mähl är baserad i New York och har jobbat med globala ledare inom både privat och offentlig sektor, bla. Med Clinton Foundation, inom FN och tech startups.

Idag jobbar hon med fokus på affärsutveckling och hållbart företagande på Arabesque partners, som är en investment management firma med fokus på hållbara investeringar genom att applicera big data, artificiell intelligens och machine learning.

 

Max Wimnell föreläser på IHM Business School inom digital marknadsföring.  Han är medgrundare till företaget VEKST som specialiserar sig på marknadsföring i sociala nätverk, Linkedin, Twitter, Facebook m.fl.

ihm_logo